Crearea sionismului modern - Shlomo Avineri | Editura Hasefer

Crearea sionismului modern - Shlomo Avineri | Editura Hasefer

Editura Hasefer
C017-000109
Ultimele produse in stoc
40,00 lei
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

De la publicarea acestei carti , in 1984, in Israel si in regiune s-au petrecut o serie de evenimente care reliefeaza succesele si dilemele sionismului.

Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

Shlomo Avineri s-a născut in 1933 intr-o familie evreiască de cultură germană din Bielsko, Silezia. La varsta de 6 ani, in 1939, a emigrat cu părintii săi in Palestina. A studiat istoria si stiintele sociale la Universitatea Ebraică din Ierusalim. In continuare a studiat la London School of Economics. Incepand din 1973 a fost profesor de stiinte politice la Universitea Ebraică.

Intre anii 1975-1977 a fost director general al Ministerului de externe al Israelului, numire a ministrului de externe Yigal Allon. In anul 1979 a fost membru in comisia israelo-egipteană pentru probleme culturale. Un timp a fost decanul Facultătii de stiinte sociale si directorul Institutului de Studii Europene in cadrul Universitătii Ebraice. Ca profesor oaspete a predat la Universitătile Yale, Cornell, California, Oxford, Universitatea Wesleyană, Universitatea Natională Australiană, Universitatea Europei Centrale din Budapesta, la Institutul Fratii Scholl de la Universitatea Ludwig-Maximilian din München.

In anii 1990-1992 Avineri a fost membru in echipa internatională de observatori sub auspiciile Institutului National Democratic american pentru Afaceri Internationale pentru cele dintai alegeri din era post-comunistă in Ungaria, Cehoslovacia, Estonia si Croatia, de asemenea a participat la misiuni internationale din partea Institutului in Ucraina, Serbia, regiunea Kosovo, Letonia, Lituania, Slovacia, Azerbaidjan, Albania si Georgia.

Avineri face parte din Comitetul editorial international al editiei complete a operelor lui Marx si Engels publicată la Amsterdam. De asemenea, el face parte din comitetul de conducere al Proiectului de Educatie Civică (Washington DC, Budapesta) si conducerea academică a Institutului de Stiinte Umane din Viena.

Detalii ale produsului

Barcode
5948474003866
Autori
Shlomo Avineri
Nr. pagini
323
Anul publicarii
2021
Editie
2021
Titlul cartii
Creearea sionismului modern
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
0

Reviews (0)

Nu exista recenzii

Recomandari

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist