Credinta evreiasca intr-o lume schimbatoare - Raphael Schuchat | Editura Hasefer

Credinta evreiasca intr-o lume schimbatoare - Raphael Schuchat | Editura Hasefer

Editura Hasefer
C017-000030
Ultimele produse in stoc
35,00 lei
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

„Calea întrebărilor, a căutării unor motivaţii şi explicaţii logice este drumul urmat de marile personalităţi rabinice de-a lungul a peste o mie de ani.

Fără frică, ei au pus cele mai intime şi mai „jenante" întrebări despre fiecare detaliu al vieţii şi al credinţelor evreieşti, ca să pătrundă înţelesurile adânci din spatele acestora. 

Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

"Calea intrebărilor, a căutării unor motivaţii şi explicaţii logice este drumul urmat de marile personalităţi rabinice de-a lungul a peste o mie de ani. Fără frică, ei au pus cele mai intime şi mai "jenante" intrebări despre fiecare detaliu al vieţii şi al credinţelor evreieşti, ca să pătrundă inţelesurile adanci din spatele acestora. (...)

Este adevărat că iudaismul solicită respectarea datinilor chiar şi atunci cand nu există incă o deplină inţelegerea a lor; dar, in toate sensurile, inţelegerea este calea ideală. (...)

Inţelegerea nu inseamnă doar a cunoaşte de ce Dumnezeu a dat Tora, ci şi ce inseamnă aceasta pentru mine. Dacă eu pot să găsesc un inţeles vieţii mele, să mă fac pe mine insumi şi mediul meu social un pic mai bun, atunci inseamnă că am dobandit ceva de valoare. (...)

Gladiatori in această arenă intelectuală au fost unii dintre cei mai mari invăţaţi pe care i-a avut vreodată poporul evreu, incă din perioada celui de al doilea Templu." Autorul Rabinul dr. Raphael Shuchat este lector in filozofie iudaică la Universitatea Bar-llan, Israel, şi cercetător la Universitatea Ariel, Israel. A publicat 5 cărţi şi peste 40 de articole in domeniul filozofiei iudaice şi al misticismului. "Cartea doctorului Raphael Shuchat este o introducere superbă in iudaism, pe care il prezintă in toată varietatea lui." -- Moshe Idei

Detalii ale produsului

Barcode
9789736303432
Autori
Raphael Schuchat
Nr. pagini
365
Anul publicarii
2016
Editie
2016
Titlul cartii
Credinta evreiasca intr-o lume schimbatoare
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
0

Reviews (0)

Nu exista recenzii

Recomandari

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist