• -15%
Interventia comportamentala clinica - Ghislain Magerotte | Editura ASCR

Interventia comportamentala clinica. Formarea in A.B.A. - Ghislain Magerotte | ASCR

Editura ASCR
C016-000007
In stoc
53,55 lei 63,00 lei -15%
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

Colectia psihologului expert. Această lucrare se adresează în principal intervenienţilor implicaţi în structuri şcolare, educative, sociale, medicale şi medico-sociale, precum şi oricărei persoane interesate de copiii, adolescenţii şi adulţii cu tulburări de dezvoltare.

Descriere

Intervenția comportamentală clinică are drept obiectiv să favorizeze dezvoltarea oricărui copil, adolescent sau adult. Ea se aplică în special când acesta prezintă tulburări de dezvoltare sau este într-o situație de handicap sau de inadaptare.

Consacrată esențialmente modelului comportamental numit și A.B.A. (Applied Behavior Analysis sau Analiză aplicată a comportamentului), această lucrare prezintă diferitele demersuri ale intervenției, pornind de la fixarea priorităților și a obiectivelor, la elaborarea programului de intervenție pe baza unei ipoteze funcționale, până la aplicarea lui, evaluarea lui și comunicarea rezultatelor persoanelor vizate, precum și comunității științifice. Ea abordează, de asemenea, două problematici actuale care privesc, pe de o parte, sensibilitatea socială a copilului la atenția adultului, mai ales dacă suferă de autism și, pe de altă parte, formarea unor intervenienți clinicieni de calitate.

Intervenția este „pozitivă”, întrucât se focalizează pe învățările ce asigură persoanei calitatea vieții și pe „generalizarea” progreselor în toate mediile de viață (familie, școală, muncă, distracții etc.). Ea este în același timp „clinică”, adaptându-se caracteristicilor fiecărei persoane și familii vizate.

Această lucrare se adresează în principal intervenienților implicați în structuri școlare, educative, sociale, medicale și medico-sociale, precum și oricărei persoane interesate de copiii, adolescenții și adulții cu tulburări de dezvoltare.

Despre autori

Ghislain Magerotte
Doctor în psihologie, Profesor emerit la Universitatea din Mons,
Președintele Fundației de utilitate publică, Serviciul universitar specializat pentru persoanele cu autism.

Éric Willaye
Doctor în psihologie, Director științific al Serviciului universitar specializat pentru persoanele cu autism și al Centrului de referință în autism, Universitatea din Mons.

Detalii ale produsului

Barcode
9786068244525
Autori
Ghislain Magerotte
Nr. pagini
294
Anul publicarii
2012
Editie
2012
Titlul cartii
Interventia comportamentala clinica. Formarea in A. B. A.
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
15
Cod furnizor
9786068244525
Colectie
Psihologul expert
Format
165 x 240 mm
Zona
ASCR-standard-250
Subzona
I

Reviews (0)

Nu exista recenzii

Recomandari

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist