• -30%
Omul spontan. Jacob Levy Moreno si originile psihodramei - Jonathan D. Moreno | Hasefer

Omul spontan. Jacob Levy Moreno si originile psihodramei - Jonathan D. Moreno | Hasefer

Editura Hasefer
C017-000062
In stoc
42,00 lei 60,00 lei -30%
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

Jacob Levy Moreno s-a născut la București, în România, la 18 mai 1889, sub numele de Iacob Levi, într-o familie de evrei sefarzi, într-o casă aflată pe calea Șerban Vodă. Parinte al psihodramei, a fost un critic timpuriu al lui Freud. A scris lucrari-reper ale expresionismului vienez, a fondat un teatru experimental, l-a influentat pe Martin Buber si a devenit unul dintre cei mai importanti psihiatri si oameni de stiinta din domeniul social ai timpului sau.

Dupa ce a emigrat in America, a introdus terapia de grup si a devenit un reformator social care a organizat scolile si inchisorile si a conceput comunitati planificate New Deal pentru muncitori si fermieri. Studiile sale pe retele sociale au pus bazele pentru social-media precum Twitter si Facebook, iar metodele lui au fost adoptate de teatrul de improvizatie, organizatii militare, educatori, lideri de afaceri si avocati pledanti.



Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

Tatal meu, psihiatrul J.L. Moreno, a folosit pentru prima data scaunul gol in teatrul sau de improvizatie din Viena. Scaunul gol este doar una dintre multele metode pe care le-a formulat in studiul asupra a ceea ce numea el "joc de rol". Folosindu-se de multele posibilitati intrinseci ale jocului de rol, a dezvoltat totodata o forma de terapie pe care a numit-o "psihodrama". Era de acord cu Shakespeare ca "toata lumea este o scena" si cu Aristotel, ca piesa de teatru poate fi cathartica pentru public. Combinand aceste observatii, J.L. a considerat ca scena poate fi transformata explicit intr-o platforma terapeutica. Pentru J.L., experienta umana nu este doar individuala, ci si "interpersonala", asa ca a creat stiinta sociometriei, care masoara relatiile din interiorul grupurilor mici. El a fost primul care a trasat harti relationare pentru grupuri, harti pe care le numea "sociograme". Datorita acestor demersuri, este considerat si unul dintre precursorii analizei moderne a retelei sociale.Jacob Levy Moreno s-a născut la Bucuresti, in Romania, la 18 mai 1889, sub numele de Iacob Levi, intr-o familie de evrei sefarzi, intr-o casă aflată pe calea Serban Vodă. Parinte al psihodramei, a fost un critic timpuriu al lui Freud. A scris lucrari-reper ale expresionismului vienez, a fondat un teatru experimental, l-a influentat pe Martin Buber si a devenit unul dintre cei mai importanti psihiatri si oameni de stiinta din domeniul social ai timpului sau. Dupa ce a emigrat in America, a introdus terapia de grup si a devenit un reformator social care a organizat scolile si inchisorile si a conceput comunitati planificate New Deal pentru muncitori si fermieri. Studiile sale pe retele sociale au pus bazele pentru social-media precum Twitter si Facebook, iar metodele lui au fost adoptate de teatrul de improvizatie, organizatii militare, educatori, lideri de afaceri si avocati pledanti.

Detalii ale produsului

Barcode
5948474003552
Autori
Jonathan D. Moreno
Nr. pagini
582
Anul publicarii
2019
Editie
2019
Titlul cartii
Omul spontan
Subtitlu
J. L. Moreno si originile psihodramei
ale culturii si retelei sociale
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
30

Reviews (0)

Nu exista recenzii

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

3 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist