Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Iată o nouă carte scrisă de un autor roman: Eliberarea. Dincolo de limite, dincolo de sine, autor Cătălin Manea. Pe Cătălin il cunoaşteţi deja de la precedentele două cărţi publicate de Editura For You: Totul din Intreg şi Intoarcerea la Linişte. De la cartea de debut, Totul din Intreg (2013), stilul autorului a devenit mai profund, apropiindu-se, prin rafinamentul şi profunzimea gandirii, de filosofia lui Eckart Tolle.
In Eliberarea, Cătălin continuă să analizeze esenţa fiinţării şi a devenirii fiinţei umane, in drumul ei către Eliberare. Capitolele cărţii vorbesc despre complexitatea acestui proces: Liniştea, Egoul, Cunoaşterea, Acum-ul, Gandurile, Observarea, frica, Acceptarea, Siguranţa, Suferinţa, Conştientizarea, Conflictul, Non-dualitatea, Devenirea, Ascultarea, Tradiţiile, Simplitatea, Eliberarea.
Eliberarea nu este rezultatul unei viziuni sau produsul unei căi spirituale. La finalul tuturor căilor, se regăseşte punctul comun. Bineinţeles, fiecare cale este unică şi individuală, insă, intr-un final, toate căile duc intr-un singur punct. Această carte este o invitaţie la ceea ce uneşte, nu la ceea ce fragmentează. O intoarcere conştientă la Unica Prezenţă.
Viziunile despre Eliberare diferă. Insă viziunea despre Eliberare nu este Eliberarea in Sine. Tocmai de aceea, in momentul in care omul işi permite să renunţe conştient la ancorarea in propria viziune, acesta merge dincolo de factorul care nu il lasă să observe că deja este acolo unde vrea să ajungă. Totul este Aici, Acum. In mod paradoxal, deja eşti Ceea Ce Dintotdeauna Eşti. Altfel, nu ai fi.
Aşadar, tocmai pentru că nu suntem aici pentru a crea un nou sistem sau o nouă cale, se poate observa că acest text va conduce cititorul către transcenderea propriilor limite. Printr-un limbaj direct şi lipsit de orice apartenenţă, cartea de faţă nu protejează un sine egotic spiritualizat şi nu işi propune să scoată in evidenţă o anumită imagine preferenţială despre sine. Eliberarea nu protejează pe nimeni şi, in cele din urmă, Eliberarea dezrădăcinează chiar şi cele mai adanci ataşamente faţă de propria călătorie. In absenţa ataşamentului faţă de propria cale, rămane o prezenţă liberă de orice condiţionare. In absenţa celui ingrădit, rămane Eliberarea.