• -14%
Emoție și cogniție - Miu C. Andrei |  ASCRED

Emoție și cogniție - Miu C. Andrei | ASCRED

Editura ASCR
C016-000059
Ultimele produse in stoc
30,96 lei 36,00 lei -14%
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

Prin abordarea neurocognitiva a emotiilor, autorul releva importanta cunoasterii teoretice a creierului, precum si impactul patologiei complexe a sistemului nervos asupra multiplelor dimensiuni ale societatii.

Studiile care alcatuiesc aceasta carte reprezinta investigatii in domeniul neurostiintelor cognitive ale afectivitatii, publicate anterior in reviste internationale de mare prestigiu.

Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

Descriere Prin abordarea neurocognitiva a emotiilor, autorul releva importanta cunoasterii teoretice a creierului, precum si impactul patologiei complexe a sistemului nervos asupra multiplelor dimensiuni ale societatii. Studiile care alcatuiesc aceasta carte reprezinta investigatii in domeniul neurostiintelor cognitive ale afectivitatii, publicate anterior in reviste internationale de mare prestigiu. Printre contributiile majore ale cercetarilor cuprinse in aceasta carte, poate fi mentionat faptul ca autorul roman realizeaza, in literatura internationala, prima metaanaliza asupra relatiei dintre anxietatea ca trasatura (TA) si variatia frecventei cardiace (HRV). Este, de asemenea, pentru prima data cand se demonstreaza ca anxietatea ca stare reduce variatia frecventei cardiace. si este tot pentru prima oara in literatura de specialitate cand paradigma experimentala Iowa Gambling Task (IGT) se adapteaza si se utilizeaza pentru copiii de 3 si 4 ani, pentru a proba un rezultat extrem de important: ca intre 3 si 4 ani, asistam la o maturare accelerata a cortexului prefrontal ventromedial si ca aceasta maturare este mai rapida la baieti decat la fete. Cuprins Emotie si cognitie: incursiuni in psihologia emotiei, psihofiziologia cognitiva a emotiei si neurostiintele afective - Anxietatea si variatia frecventei cardiace - Decizia informata emotional: efectele genului si anxietatii ca trasatura - Anxietatea, facilitarea si reprimarea emotionala a memoriei - Anxietatea si lateralizarea cerebrala a interferentei emotionale.

Detalii ale produsului

Barcode
9786068244679
Autori
Andrei C. Miu
Nr. pagini
204
Anul publicarii
2008
Editie
2008
Titlul cartii
Emoție și cogniție
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
14

Reviews (0)

Nu exista recenzii

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist