• -23%
Sunt şi copii în zigzag - David Grossman | Editura Polirom

Sunt şi copii în zigzag - David Grossman | Editura Polirom

Editura Polirom
C006-001913
Ultimele produse in stoc
34,61 lei 44,95 lei -23%
Cu TVA livrare in 1 - 7 zile lucratoare

Cu câteva zile înainte să împlinească treisprezece ani şi să intre, potrivit tradiţiei iudaice, în rândul adulţilor, Nono, povestitor cu o imaginaţie uluitoare, poliţist în devenire şi elev-problemă, este trimis de tatăl lui, detectiv exemplar al poliţiei din Ierusalim, la unchiul său pedagog, singurul care l-ar mai putea aduce pe calea cea bună.

Categorii asociate cu aceast titlu:

Descriere

Cu cateva zile inainte să implinească treisprezece ani şi să intre, potrivit tradiţiei iudaice, in randul adulţilor, Nono, povestitor cu o imaginaţie uluitoare, poliţist in devenire şi elev-problemă, este trimis de tatăl lui, detectiv exemplar al poliţiei din Ierusalim, la unchiul său pedagog, singurul care l-ar mai putea aduce pe calea cea bună. Insă călătoria cu trenul in pragul ceremoniei de bar mitzvah devine pe neaşteptate inceputul unui joc extraordinar, in care intalnirea cu fascinantul Felix, escroc de talie internaţională şi gentleman excentric cu un straniu accent romanesc, şi cu fermecătoarea Lola Ciperola, marea doamnă cu şal violet a teatrului israelian, ii va deschide calea spre o aventură fabuloasă.

Roman picaresc despre copilărie, identitate şi aventura dureroasă a maturizării, Sunt şi copii in zigzag explorează, prin ochii unui copil cu totul aparte, o lume carnavalescă in care nimic nu e ceea ce pare şi măştile se schimbă la fiecare pas.

Distins cu Premiul Mondello (1996) şi Premiul Grinzane Cavour (1997), romanul a fost ecranizat in 2012 in regia lui Vincent Bal, cu Thomas Simon, Burghart Klaußner şi Isabella Rossellini in rolurile principale. "Splendidul roman iniţiatic al lui David Grossman este un basm urban contemporan in stilul benzilor desenate cu aventuri şi al istorisirilor mitologice.

Povestea despre inocenţa in plină transformare este elaborată cu atata măiestrie – şi atat de emoţionant de-adevărată –, incat e greu să nu te prindă in mrejele ei.” (San Francisco Chronicle) "Un roman picaresc alert ce aminteşte de O mie şi una de nopţi şi de Dr. Seuss prin verva cu care trece de la o intamplare bizară la alta... Grossman explorează probleme universale cu multă delicateţe şi umor.” (The Village Voice) "Sub pana fermecată a lui David Grossman, piesele de puzzle se imbină in cele mai neaşteptate moduri, lăsandu-ne cu gura căscată. Artă in toată puterea cuvantului.” (Le Canard enchaine)

Detalii ale produsului

Barcode
9789734691999
Autori
David Grossman
Nr. pagini
384
Anul publicarii
2022
Editie
2022
Titlul cartii
Sunt şi copii în zigzag
Tip coperta
Brosata (Paperback)
Discount
23
Colectie
Biblioteca Polirom
Premii
Premiul Grinzane Cavour
Premiul Mondello
Format
130 x 200 mm

Reviews (0)

Nu exista recenzii

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to wishlist